top of page

Hoi, ik ben jouw
paardencoach

Mijn naam is Stephanie Verbeek. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn man Jos in het mooie Twente. 

Als jouw paardencoach gun ik het jou weer te mogen voelen, meer in je lijf te komen zonder dat je hoofd overuren maakt. Het is mijn missie om dat samen met de paarden voor jou te realiseren.

Iets persoonlijks
Door persoonlijke en emotionele uitdagingen in mijn leven, waaronder het overlijden van mijn vader na een lang ziekbed, merkte ik dat ik al jaren uit balans was en hierdoor niet meer mezelf. Het was tijd om aan een betere versie van mezelf te werken!
 

Door de interactie met het paard tijdens de sessies paardencoaching was ik eindelijk na al die jaren weer in staat om uit mijn hoofd te komen, verbinding te maken met mijn lichaam en mijn gevoelens te uiten en verwerken op een manier die moeilijk met woorden te omschrijven is.

Het werken als paardencoach werkt zeer vervullend en heeft diepgaande impact op het leven van anderen. Het is magisch om te zien hoe de interactie met het paard kan helpen om je eigen kracht te ontdekken en je persoonlijke en/of professionele doelen te bereiken.

 

Stephanie Verbeek-5272-2.JPG

Hoe ik paardencoach ben geworden

De rust en de inzichten die mijn eigen sessies paardencoaching hebben gegeven, mijn ruime ervaring op het gebied van coaching en het bezoeken van een open dag bij Caprilli Coaching & Training waren voor mij de bevestiging om zelf paardencoach te worden.

Ik heb inmiddels meerdere opleidingen gevolgd bij Caprilli Coaching & Training wat maakt dat ik gecertificeerd paardencoach ben. Daarnaast ben ik trainster van de Basisopleiding Paardencoaching bij Caprilli Coaching & Training en ben ik Senior Caprilli Coach.

Mijn opleidingen

Basisopleiding 1  Paardencoaching 

In de Basisopleiding Paardencoaching heb ik geleerd hoe ik paarden op een professionele en veilige manier kan inzetten voor diverse doelgroepen mensen. Hierbij gaat het om praktische technieken die ik gebruik om de reacties van het paard te vertalen naar jou, zodat je bewust wordt van je eigen spanning en je jezelf verder kan ontwikkelen.

Paardencoaching en Verlies & Rouw

Tijdens deze opleiding heb ik geleerd wat verlies & rouw is. Daarnaast heb ik lichaamsgericht ervaren met het paard wat spanning in je lichaam doet en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen.

Ik heb tools en technieken geleerd die ik gebruik om paarden op een veilige en verantwoorde manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding die te maken heeft met verlies & rouw.

Paardencoaching
voor Teams

Paardencoaching is een prachtig hulpmiddel voor de ontwikkeling van individuen, maar het kan ook heel goed worden ingezet voor de ontwikkeling van teams. Een team kan een groep mensen zijn dat samen werkt in een bedrijf of organisatie, maar ook een vriendengroep, een sportvereniging, familieleden, etc.

Door een paard in te zetten, krijg je direct inzicht in wat er binnen jouw team niet stroomt.

 

Basisopleiding 2 Systemische Paardencoaching

 Tijdens de Basisopleiding 2 heb ik inzicht en handvaten gekregen hoe een paard informatie kan geven over systemische aspecten bij jou.

Daarnaast is het een algehele verdieping en verbreding binnen de paardencoaching.

Ik heb in deze opleiding gewerkt aan en met mijn eigen thema’s.

Paardencoaching
en Trauma

De gemeenschappelijke factor van trauma is dat er spanning wordt opgeslagen in je lichaam. Spanning die op het moment van de ervaring te groot is om te kunnen voelen en verwerken. Ons lichaam heeft daar een geniaal overlevingsmechanisme voor ontwikkeld, want die slaat het op om er later, als het veilig is, op terug te komen. Alleen komt dat moment er vaak niet van.

Gecertificeerd Paardencoach

Als gecertificeerd paardencoach weet ik mij te onderscheiden naar opdrachtgevers op basis van mijn kennis, kunde, vaardigheid en kwaliteit.

 

Ik heb als gecertificeerd paardencoach een brede basis aan opleidingen op het gebied van paardencoaching, algemene coaching, systemisch werk, trauma en verlies & rouw.

Stephanie Verbeek

Ruime ervaring

Naast mijn werk als paardencoach binnen mijn eigen praktijk ben ik ook jobcoach en consulent arbeidsbemiddeling bij een werkleerbedrijf. Ik geloof in de waarde van werk, eigenwaarde voor het individu en maatschappelijke waarden voor een inclusieve samenleving. Vanuit mijn functie bied ik een duurzaam perspectief voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ik ben gedreven in wat ik doe en leg de lat voor mezelf hoog om zo altijd tot een passende oplossing te komen.
 

Voor mij is het van enorme meerwaarde om te mogen werken met de paarden. Paardencoaching is een hele pure, directe en fijne vorm van coaching waarbij een paard wordt ingezet tijdens de coachsessie en het jou helpt om spanning los te laten. De uitkomst van een sessie paardencoaching is dat je vrijheid ervaart in je denken en voelen, waardoor je weer in balans komt.

Je hoofd-, hart- en buikbrein komen weer op één lijn waardoor je in staat bent om de spanning in je lichaam te voelen, doorleven en los te laten.

Daarnaast voorziet het je van inzichten in je patronen, gedrag en gedachten wat bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. 


Hopelijk kan ik jou daar ook mee helpen.

bottom of page